Тодор Попов отдава част от музея в Пазарджик на концесия

В момента на мястото се въртят пици от арабин срещу 800 лева на месец

Крими
11:23 - 24 Юни 2019
16942
Тодор Попов отдава част от музея в Пазарджик на концесия

След като преди две години не успя да продаде частта от пазарджишкия музей, която от известно време е пицария, сега кметът Тодор Попов е решил да я отдаде на концесия за срок от 25 години. Това се вижда от внесеното предложение от него за предстоящото на 27 юни заседание на ОбС – Пазарджик, алармира www.videlinabg.com.

За разлика от промяната на собствеността от публична в частна общинска, за което са необходими 28 гласа в ОбС, при отдаването на концесия е нужно мнозинство от само 21 подкрепили предложението.

На 25 май 2017 г. само 21 от необходими минимум 28 съветници подкрепиха предложението на кмета Тодор Попов за промяна на статута на кафе-аперитива, намиращ се в сградата на музея, от публична в частна общинска собственост.

Дори четирима от петимата съветници на БСП явно се засрамиха и също се въздържаха да дадат гласовете си в полза на това начинание.

Преди две години двамата атакисти в местната власт – Красимир Първанов и Цанко Бангьозов, за гласували „за” отдаването на част от музея за пицария.

Имотът е на едно ниво с площ от 147 кв. м и се стопанисва от „Тарамекс” ЕООД със собственик и управител Ахмад Фахми Абделрахман Абделдайем. Арабинът върти пици срещу договор за наем 800 лв. на месец, а за изграденото преместваемо съоръжение на входа на заведението плаща още 249.60 лв. Според изчисленията, оповестени от общинския съветник от ГЕРБ Евтим Янев, наемната цена е прекалено ниска за местоположението на имота и не кореспондира с цените за този район на Пазарджик.