Очаквано: Тодор Попов губи битката в Пазарджик

Общинският съветник Благо Солов поведе с 16% според онлайн проучване

Политика
12:15 - 16 Юли 2019
12539
Очаквано: Тодор Попов губи битката в Пазарджик

Новина, очаквана дълго време от жителите на Пазарджик и областта – кметът Тодор Попов губи битката за поста на предстоящите местни избори на 27 октомври.

Серия съмнителни сделки, убийството на неговата дясна ръка Татяна Стоянова и трудната работа с управника доведоха дотам, че настоящият общински съветник и кандидат-кмет Благо Солов води с 16 процента пред Тодор Попов според онлайн проучване, пише „Виделина”.

58% подкрепят Благо Солов срещу 42% за Тодор Попов, става ясно от информация, предоставена на вестника от самия бизнесмен и общинар. В нея се уточнява, че проучването е направено между 10 и 14 юли и в него са участвали 1800 души, които доброволно са отговорили на въпроса „Кой от двамата кандидати за кмет бихте подкрепили, ако изборите бяха днес?”

Леко увеличаване в гласовете за стария кмет имало в селата от общината, където резултатите са по-близки, докато Благо Солов води убедително сред жителите на областния град.

Проучването е извършено по поръчка онлайн и финансирано от екипа на Благо Солов и в него са включени двамата кандидати, които до момента са заявили участието си в изборите. Проучването не е представително, но сочи ясна тенденция за спад в доверието към Тодор Попов и нагласа за промяна, се казва още в информацията.