Разследване на Lupa.bg: Жената от хорото в Ловеч е гръмната с оръжието на мафията

У нас
18:10 - 06 Януари 2021
7200
Разследване на Lupa.bg: Жената от хорото в Ловеч е гръмната с оръжието на мафията

Стрелецът, ранил в гърба жена на новогодишното хоро в Ловеч, няма да бъде разкрит, предположи пред Lupa.bg експертът по сигурността Иво Атанасов.

По думите му оръжието, с което е простреляна жената, е 22-ри калибър, за който се използват оловни куршуми. Попадайки в тялото, те се деформират. Затова е трудно да се разкрие извършителят.

„Много босове ги застреляха с 22-ри калибър. Георги Илиев в Слънчев бряг също. Именно затова убийците до ден-днешен са на свобода“, смята  Атанасов.

Ако стрелецът не се предаде, няма да бъде разкрит. Изваденият куршум от тялото на жената няма да послужи за разкриването на престъплението, тъй като ще е изкривен. Именно затова вътрешният министър Христо Терзийски призова виновника да се предаде.

Полицията проведе следствен експеримент на мястото, където се виеше хорото в Ловеч.

Всички участници в празненството бяха събрани на същите места, на които са били в нощта на 31 декември срещу 1 януари. Целта е да се доближат следователите максимално до местоположението на стрелеца. 

От МВР обясниха, че изстрелът вероятно е произведен с късо оръжие и е бил директен, а не рикошет.

Според криминалистите е възможно човекът, който е стрелял, да се е целил в тонколоната, тъй като е бил ядосан от шума, който се вдига. Куршумът е 22-ри калибър, а стрелбата е извършена 40 минути след полунощ. Предполага се, че изстрелът е дошъл от околните жилищни сгради.