Разследване на Lupa.bg: Женският пазар отсвири вируса (СНИМКИ)

Икономика
15:06 - 18 Март 2020
11860
Разследване на Lupa.bg: Женският пазар отсвири вируса (СНИМКИ)

Всяко чудо за три дни - тази българска поговорка се потвърждава за пореден път, след като репортер на Lupa.bg видя масови нарушения на Женския пазар в София в разгара на пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение в почти цяла Европа, включително и у нас. Почти всички магазини са отворени и работят. В случая не става дума за хранителните, а за павилиони от всякакво естество.

От железария до дрехи втора употреба, та като се мине през различни дюкянчета за джунджурийки и ширпотреба.

Нещо, което едва ли учудва някого - възрастните хора нехаят и масово се движат без маски, събират се на групички, смеят се, пият кафе, пазаруват заедно.


Почти никой не спазва дистанцията по сергиите, въпреки че на повечето има големи табели да има разстояние между клиентите от метър и половина минимум.

Повечето от продавачите работят без ръкавици и предпазни маски, но не се свенят да коментират надълго и нашироко откъде и как е дошла заразата от коронавирус, кога е трябвало да затворят границите на България и т.н.


Цените иначе не са се променили и може да се каже, че спекула няма - отново се продават продукти "три за левче", а най-оборотни са лимоните и коренчетата джинджифил.