Разследват Борисов и за новата му лимузина?

Луксозното ауди е било купено с пари от партийната субсидия

Политика
20:33 - 21 Март 2022
12653
Разследват Борисов и за новата му лимузина?

Нов скандал, свързан с името на Бойко Борисов, може да възбуди разследване и за партийната субсидия на ГЕРБ. Става въпрос за чисто новото возило от марката "Ауди", което е било купено с парите по закона за политическите субекти, но в чието купе може да се вози специално лидерът Борисов.

Снимка на фактура от сделката за лимузината плъзна в мрежата днес, като от документа се разбра, че луксозната кола е струвала на партията (чрез държавните пари - б.р.) впечатляващите 268 хиляди и 612 лева с ДДС срещу 450 конски сили. 

Любопитната подробност е, че ГЕРБ са купили аудито не от официалния вносител на марката у нас, а от частна автокъща в "Бояна". 

“Тогава още г-н Цветан Цветанов купи автомобила и той бе даден на НСО, за да обслужва г-н Бойко Борисов, защото службата страда от липса на автопарк. Старият автомобил ни бе върнат от НСО и го продадохме за 120 хил. лв. С тези пари и добавка от партията закупихме новия и отново го предадохме на НСО, за да може службата да го ползва за транспорта на г-н Борисов”, обяви в своя защита административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, цитиран от "24 часа". 

“Смущаващо е, че освен продавача и купувача такива документи имат само НАП и КАТ. И те изтичат именно от някоя от двете служби, за да се търси евтина сензация”, казва Паунов.

Немската машина е модел A8 L 60 TFSI, дълга база, разполага с мултимедийни екрани за задните седалки и 460 конски сили под капака, за да осигурят транспорта на Борисов.