Разследват измама с имотите на 57-годишния Иван, изчезнал за 6 месеца от Пловдив

Новини
12:04 - 27 Май 2024
30052
Разследват измама с имотите на 57-годишния Иван, изчезнал за 6 месеца от Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за измама с имоти по случая с 57-годишния Иван Кацаров от "Кючук Париж", който изчезна за 6 месеца и се завърна на 24 май вечерта.

Разследването е възложено на служители на Първо районно управление, а срокът за приключването е 30 дни, съобщиха от държавното обвинение. 

Кацаров се прибра в Пловдив в петък с автобуса от Слънчев бряг. При пристигането си мъжът беше шокиран от новината, че трите му наследствени апартамента са продадени за 53 хил. евро и няма къде да се подслони. Пред посрещачите  Иван отрече да е продавал каквото и да е, или да е подписвал документи. "Не съм ходил при нотариус. Какви 100 000 лева, аз нямам една стотинка", заяви преди дни той.

57-годишният пловдивчанин беше в неизвестност от коледните празници, когато за последно братовчед му се чул с него. Синът му подал сигнал за изчезналия. Съседи на Иван също ходили в полицията, но били върнати, понеже не били близки роднини. При завръщането си Кацаров обясни, че бил на гости в град Елена. Не знаел, че го търсят, защото няма телефон.