Разследват кой е виновен за ранените полицаи при мелето между агитките на "Ботев" и Локо

Спорт
13:42 - 29 Юли 2024
977
Разследват кой е виновен за ранените полицаи при мелето между агитките на "Ботев" и Локо

Служители на пловдивското Шесто районно управление установяват кой е хвърлил камъните, с които бяха ранени двама жандармеристи преди дербито между отборите на "Ботев" и "Локомотив". По случая са образувани две досъдебни производства за причинена телесна повреда по хулигански подбуди, уведомена е Районната прокуратура, съобщиха от МВР.

Не са допуснати груби нарушения на обществения ред по време на мача снощи. На място присъстваха екипи на полицията и жандармерията. По първоначална информация на изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона през щателна проверка са преминали около 13 700 зрители.

Преди започване на срещата привърженици на двата отбора си устроиха меле и се наложи незабавната реакция на униформените. При организираното си придвижване към стадиона част от привържениците на "Локомотив" се отцепили и атакували вербално агитка на "Ботев". Породилият се конфликт бил придружен и с хвърляне на камъни и бутилки. Ситуацията е била овладяна много бързо, без да се стигне до физическо съприкосновение. Леко са пострадали двама жандармеристи, на които е оказана медицинска помощ.

В Шесто районно е започната и предварителна проверка по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, след като при приключване на мача в едно от помещенията на стадион "Христо Ботев" са открити и иззети различни пиротехнически изделия, сред които военни димки, факли и фоейрверки.

Инциденти и сериозни нарушения на обществения ред не бяха допуснати и на фестивала Hills of Rock. Въпреки големия брой посетители, които по предварителни данни са наброявали около 35 500, задържаните са само двама. 

Около 19 ч. на 25 юли от 48-годишен посетител са били иззети известни количества амфетамин и марихуана и той е бил арестуван за 24 часа в рамките на започнато бързо производство. 

Час по-късно друг любител на рока, на 70 години, попаднал в полезрението на служители от сектор "Пътна полиция", осигуряващи безопасността на движението в района. Разположеният на ул. "Ясна поляна" екип забелязал мъжа да напуска фестивалната зона във видимо нетрезво състояние и да сяда зад волана на лек автомобил. При спирането му за проверка се оказало, че водачът е под въздействие на алкохол – 1,19 промила. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, като му е отнета шофьорската книжка, а автомобилът е спрян от движение.