Разследват пет деца за кражба на дрехи от пловдивски мол

Новини
12:41 - 11 Септември 2024
769
Разследват пет деца за кражба на дрехи от пловдивски мол

Пет деца на възраст между 15 и 17 години са заподозрени за кражба от пловдивски мол, съобщиха от полицията.

Към 10 ч. вчера във Второ районно управление постъпила информация за липсата на дрехи на стойност около 470 лева от два магазина. Работата по документиране на случая продължава съвместно с инспектор от Детска педагогическа стая. Образувано е досъдебно производство и предстои материалите да бъдат внесени в Районната прокуратура.

Служители от Шесто районно пък задържаха 32-годишна криминално проявена и осъждана пловдивчанка, непосредствено след извършен грабеж. Незабавната им намеса последвала вчера следобед, когато мъж се оплакал, че в подлез на бул. "Цариградско шосе" непозната жена издърпала портфейла му и побягнала.

Двама мъже са били задържани рано същия ден при опит за кражба от строителен обект на бул. "Пещерско шосе". Сигналът от охранителна фирма постъпил във Второ районно около 5,20 ч. В резултат на бързата реакция на пристигналия дежурен патрул, двамата криминално проявени и осъждани извършители – на 44 и 54 г., били заловени, докато се канели да изнесат няколко ролки с кабели през дупка под оградата. С полицейска заповед те са задържани за едно денонощие, образувано е бързо производство.