Разследват Портних за невърнатите акции на Панаира

Новини
21:25 - 10 Май 2023
1907
Разследват Портних за невърнатите акции на Панаира

Апелативна прокуратура във Варна е започнала досъдебно производство срещу варненския кмет Иван Портних за престъпление по служба. Разследването е заради бездействието му с връщането на акциите на Пловдивския панаир на държавата, съобщи депутатът от ПП Стела Николова, по чийто сигнал от 2021 е образувано разследването.

Припомняме, че през 2017 г. Общинският съвет във Варна гласува акциите на „Пловдивски панаир“ АД да бъдат върнати в Министерството на икономиката. Решение, което кметът Портних не изпълни. Последва искане от страна на Георги Гергов  акциите да бъдат апортирани в неговото дружество "Пълдин туринвест".

Г-н Портних и мнозинството в Общинския съвет от ГЕРБ могат още утре да предприемат действия, като внесат точка в дневния ред на свиканата сесия на ОС за връщане на акциите от “Пловдивски панаир” на държавата и по този начин да облекчат положението на  кмета по отношение на това досъдебно производство, коментира Стела Николова. 

Тя отправи призив и до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да нареди на своите общински съветници да върнат акциите на Пловдивския панаир на Министерството на икономиката още утре.