РАЗВОД: Шакира три пъти по-богата от Пике, битката е за децата

Топ
11:01 - 07 Юни 2022
7138
РАЗВОД: Шакира три пъти по-богата от Пике, битката е за децата

Раздялата на колумбийската певица Шакира и испанския футболист Жерар Пике заема първите страници на вестниците в Испания и лайфстайл изданията по света, не само след обявяването на раздялата от двамата с кратко изявление, но и с неизвестните около това събитие.

Как ще разпределят своето милионерско наследство, попечителството над двете общи деца Саша и Милан, или при какви условия и двамата ще останат заедно за доброто на семейството си... На преден план обаче излезе друг слух и намерението на Шакира да се завърне при Пике. Тя се е опитала да го направи 2 пъти, пише „Труд“.

Поне това беше потвърдено от испанския сайт 20minutes, който съобщава, че колумбийската певица се е опитвала да възобнови връзката си с Пике, но той е решил, че е приключила. Все пак играчът на Барселона отбелязал, че любовта към жена му е „ослепителна“. Болката, която изпълнителката изпитва, освен това се отразява в текстовете на песните й, като „Поздравявам те“.

Преди обявяването на раздялата им започнаха да се разпространяват слухове за новата любов на футболиста, „22-годишна блондинка, която учи и работи като водеща в Барселона“. По-късно стана известно, че Пике се е преместил в апартамента си в центъра на Барселона.

„Пике искаше да се раздели от дълго време с нея, но Шакира не го направи. Не мога да посоча какви отношения има Пике с това момиче, но знам, че Шакира се чувстваше зле“, каза Лорена Васкес в предаването „Вече е пладне“.

Новата жена в живота на Пике, според журналистката Лора Фа, "е приятелка на приятелката на Рики Пуиг, която предполагаме, че е тази, която ги е запознала".

Програмата „Viva la vida“ потвърждава, че решението за изпращане на документите за развод е едностранно на Шакира и че това силно изненадало защитника. Хосе Антонио Авилес, журналист в предаването, коментира, че е успял да говори с обкръжението на футболиста: „Някой много, много близък до Пике ме увери, че не е имало изневяра от негова страна. Те са много изненадани от раздялата и от твърдението, че Шакира изпраща документите“.

Играчът и колумбийската певица се договорили преди три години да бъдат отворена двойка. Нека припомним, че и двамата имат връзка от дванадесет години, имат две деца и никога не са се женили.

Миналата събота, 4 юни, Шакира обяви, че се разделя с Пике чрез изявление, публикувано от нейната комуникационна агенция: „Съжаляваме, че потвърждаваме, че се разделяме. За благополучието на нашите деца, които са нашият най-голям приоритет, молим за зачитане на поверителността. Благодаря ви за разбирането."

Луси Мебарак, сестра на Шакира, разкри, че все още не е успяла да я види: "Не съм я виждала, не живея в Испания. Все още не знам нищо." От друга страна Люси поясни, че сестра й „се възстановява и е извън Испания“. Луси добави, че за семейството тази ситуация е била "вероятно предвидима".

Американската медия Celebrity Net Worth посочи общите активи и богатството, които имат и двамата, както поотделно, така и в рамките на връзката, които ще трябва да бъдат споделени след раздялата.

От страна на Шакира, колумбийката е постигнала състояние от почти 300 милиона евро в музикалната си кариера. Пике, от друга страна, има близо 80 милиона евро благодарение на различните си бизнеси и кариерата си на футболист.

Новината за разрива между артиста и футболиста отключи няколко въпроса, които трябва да бъдат решени веднага щом поискат. Не само по отношение на сантименталното, но вече в икономическото и правното им обкръжение. Особено наследството, което и двамата са натрупали през 12-годишната си любовна връзка.

Тази сума няма да бъде променена и при двамата поради факта, че никога не са се женили. Това, което също не е застрашено, са имотите, които Шакира и Жерар Пике купиха, преди да са заедно. Колумбийката притежава имение в Маями за около 13 милиона евро, а футболистът има триетажна къща в центъра на Барселона, оценена на 4,5 милиона евро.

Те трябва да постигнат споразумение как да ги споделят. Освен, разбира се, двете деца Саша и Милан, за които ще трябва да се споразумеят за попечителството. Според Informalia двамата вече са наели "специализирани адвокати, които да започнат процедурите".

И двамата придобиха още една, обща, къща през 2012 г., разположена в Есплугес де Льобрегат и оценена на 4,5 милиона евро. По-късно, през 2015 г., те купиха друга къща близо до "Камп Ноу" за около 5 милиона евро. Това са двата имота, които бившата половинка трябва да споделя.

Ергенският апартамент, в който Жерар Пике е отишъл да живее сам, е негова собственост. Той го придоби преди да започне да се среща с Шакира. Както обявиха от „Sálva me” този понеделник, 6 юни, апартаментът в сърцето на Барселона е на цена от около 4,5 милиона евро, на три етажа, с тераса и басейн.