Разяреният бик: Вижте Макрон като боксьор

Свят
00:08 - 22 Март 2024
5662
Разяреният бик: Вижте Макрон като боксьор

Две черно-бели снимки на френския президент Еманюел Макрон направиха фурор в "Инстаграм", като стигнаха и до първа страница на британския "Дейли Телеграф". Фотосите показват как Макрон тренира срещу боксов чувал, а фокусът е върху неочаквано здравите му бицепси.

Автор на фотосесията е Соазиг дьо ла Моасониер, официалната фотографка на Елисейския дворец. Тя следва Макрон навсякъде още от 2016 г., когато той създава движението "En Marche". Нейно произведение е официалният му портрет като кандидат-президент.

"Какви са тези ръце като на Сталоун", "Еманюел Шварценегер?", "Президентът е направил бицепси", "Намирам известна прилика с Жан-Пол Белмондо", пишат последователите на фотографката, като си пожелават да видят Макрон в двубой с MMA-боеца Седрик Думбе.

Но какво всъщост ни казват тези кадри?!

Някога политиците, които искаха да демонстрират здраве и добра физическа форма, се обръщаха към джогинга в парка, но днес бойните спортове като бокса са на мода, коментира АФП. Поредният, който нахлузи боксовите ръкавици, е френският президент Еманюел Макрон.

46-годишният президент е заснет вчера да налага боксова круша, а снимката е публикувана в Инстраграм профила на официалния му фотограф. Оказва се, че той от няколко години редовно тренира бокс - 3 пъти седмично, като по този начин разпуска.

"Макрон е технократ и трябва да прибегне до популистки стил, опитвайки се да отговори на Владимир Путин на собственото му поле", коментира Филип-Моро Шевроле, експерт по политическа комуникация. Снимката идва след седмици, в които Макрон защитаваше коментарите си, в които не изключи изпращане на военни на НАТО в Украйна, която бе нападната от Русия пред повече от 2 години.

Самият Путин често е прибягвал до джудото, за да демонстрира физическа сила. АФП припомня и известната му фотосесия от 2009 г., в която язди гол до кръста кон. "Боксът е спорт с насилие, но с правила – като политиката", посочва Шевроле.