РБ Лайпциг удари Кьолн

Източногерманският тим излезе четвърти в Бундеслигата

Спорт
09:29 - 12 Февруари 2022
1857
РБ Лайпциг удари Кьолн

РБ Лайпциг победи Кьолн с 3:1 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. "Биковете" доминираха през цялото време, като попаденията за тима реализираха Кристофър Нкунку, Дани Олмо и Анхелиньо. За "козлите" точен бе Тим Лемперле.

Домакините от Лайпциг започнаха по-добре мача и поведоха в 25-ата минута. Кристофър Нкунку стреля отлично от фаул и не остави никакви шансове на стража на Кьолн. В началото на втората част "биковете" реализираха второ попадение. Този път точен бе Дани Олмо, който получи страхотно подаване в пеналта от Амаду Хайдара и с удар в долния ляв ъгъл се разписа за 2:0.

Само три минути по-късно РБ Лайпциг направи преднината си класическа. Анхелиньо бе изведен от Дани Олмо на границата на наказателното поле и с мощен удар направи резултата 3:0. В първата минута на даденото от съдията продължение на двубоя Кьолн стигна до почетно попадение. То бе дело на Тим Лемперле.

След успеха си РБ Лайпциг събра 34 точки и се намира на четвърта позиция във временното класиране. Лидер е Байерн Мюнхен с 52. Кьолн от своя страна са седми с 32 точки.