Реал Мадрид и Ман Сити са първите осминафиналисти

Спорт
10:55 - 12 Октомври 2022
1339
Реал Мадрид и Ман Сити са първите осминафиналисти

Защитаващият титлата си отбор на Реал (Мадрид) и Манчестър Сити са първите осминафиналисти в Шампионската сила.

30 секунди не стигнаха на Шахтьор (Донецк) за победа срещу Реал. Мачът завърши 1:1, а тимът от испанската столица изравни в петата минута на добавеното време с гол на Антонио Рюдигер след грешка на вратаря на символичните домакини Анатолий Трубин.

Двубоят от група F в Шампионската лига се игра във Варшава, заради военните действия, които се водят на територията на Украйна.

Шахтьор поведе с гол на Олександър Зубков в 46-ата минута. Тимът вече е записвал победа над Реал и то, насред Мадрид - 3:2 през есента на 2020-а.

Отборът на Анчелоти успя да изравни дълбоко в добавеното време а мача. Тогава комбинация между Тони Кроос и Антонио Рюдигер завърши с попадение на защитника за 1:1. Рюдигер обаче трябваше да напусне терена, защото разкървави главата си, отбелязвайки изравнителния гол в полската столица.

Ремито върши перфектна работа на Реал, който е с 10 точки в групата и вече е осминафиналист. Втори остава РБ Лайпциг (6 т.), който удари като гост Селтик с 2:0 с късни голове на Тимо Вернер и Емил Форсберг. Шахтьор е с 5 точки, а Селтик - с една.

ФК Копенхаген успя да спре Манчестър Сити в група G. Срещата в Дания завърши 0:0. Съставът на Пеп Гуардиола пропусна да се разпише в официален мач за първи път от април. Вероятно една от причините е, че Ерлинг Холанд, намиращ се в убийствена форма, не влезе в игра, запазен за дербито с Ливърпул в Англия в неделя. 

Вратарят на датския тим Камил Грабара стана герой, спасявайки дузпа на Риад Марез в 25-ата минута. Полският страж игра с предпазна маска на лицето заради травма. Преди това ВАР се намеси и спорно отмени гол на Родри за гостите, а само 5 минути след пропуска на Марез, защитникът Серхио Гомес бе изгонен с червен картон. И така цял час Сити трябваше да играе с 10 срещу 11.

Сити има вече 10 точки, следван от Борусия (Дортмунд) със 7, Севиля и Копенхаген с по 2 точки.