Реал Мадрид потопи Жълтата подводница, Валенсия изрита Уеска от Примера

Хетафе направи нова важна крачка към Шампионската лига

Спорт
00:58 - 06 Май 2019
1846
Реал Мадрид потопи Жълтата подводница, Валенсия изрита Уеска от Примера

Реал Мадрид спечели с 3:2 срещу гостуващия Виляреал в среща от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Едва 46 294 зрители се появиха на трибуните на “Сантиаго Бернабеу”, което е най-слабата посещаемост на този стадион от началото на сезона в Примера дивисион.

Мариано Диас се отличи с две попадения (2 и 49), а Хесус Вайехо добави още един гол в 40-ата минута. За момчетата на Хави Кайеха точни бяха Жерард Морено (11) и Хауме Коста (90).

Хетафе продължава да прави крачка след крачка към участие в Шампионската лига - този път домакинска победа с 2:0 над Жирона.

Публиката на “Колисеум Алфонсо Перес” се зарадва на попадения на Хорхе Молина (16) и Анхел Родригес (77). Хета води с три точки пред Севиля, като има и по-добри показатели от бяло-червените.

В късния мач Валенсия спечели визитата си на Уеска и също се доближиха на три точки до Хетафе, като в този случай прилепите имат по-добри показатели в директните сблъсъци с кастилския тим.

Новакът Уеска последва съдбата на Райо Валекано и изпадна от Примера дивисион. Въпреки видимия прогрес в представянето си от началото на календарната година, скромният тим от Арагон допусна тежко поражение с 2:6 от Валенсия и загуби и минималните си шансове да се спаси.

Гостите поведоха с 5:0 още до почивката, а след нея намалиха темпото, за да съхранят сили за реванша от полуфиналите в Лига Европа срещу Арсенал.