Реал никога не пусна 4 гола при Зидан, Бейл сее скандали след загуба

Резилът за Купата при 3:4 от Реал Сосиедад е първо поражение на собствен терен от началото на сезона във всички турнири

Спорт
13:27 - 07 Февруари 2020
3338
Реал никога не пусна 4 гола при Зидан, Бейл сее скандали след загуба

Изненадващото отпадане на Реал Мадрид на четвъртфиналите за Купата на Краля изкара на преден план няколко любопитни статистически факта.

Загубата с 3:4 от Реал Сосиедад е първа на собствен терен от началото на сезона във всички турнири.

До момента “лос бланкос” имат и пет равенства на “Сантяго Бернабеу”. Три от тях са в Ла Лига - 1:1 срещу Валядолид, 0:0 срещу Бетис и 0:0 срещу Атлетик Билбао. Другите две са в груповата фаза на Шампионската лига - 2:2 срещу Брюж и 2:2 срещу ПСЖ.

Снощната загуба е и първа за Реал във всички състезания от 19 октимври насам. В този период тимът записа 15 победи и 6 пъти завърши наравно.

Откакто Зинедин Зидан е начело на мадридския гранд, отборът никога не беше допускал 4 гола в един мач.

Оказва се, че през настоящия сезон Реал губи най-често, когато на терена е Едер Милитао. Освен при поражението от Реал Сосиедад, младият португалски защитник беше на терена при загубите от ПСЖ с 0:3 и от Майорка с 0:1. За сравнение, когато в центъра на защитата са били Серхио Рамос и Рафаел Варан, кралският клуб е непобеден в 23 мача.

След резила за Купата нападателят на Реал Мадрид – Гарет Бейл, за подерен път ядоса феновете и ръководството на клуба.

Според испанския "АС", уелският национал е напуснал стадиона в 82-ата минута. Бейл не попадна в групата за мача, но причината още не е известна.

Бързоногият нападател често си позволява да не догледа мач на Реал до последния съдийски сигнал. През този сезон той си е тръгвал няколко пъти от стадиона.

Той обаче не нарушава клубната политика. Тя гласи, че играчите могат да напуснат стадиона след 80-ата минута. Поведението му не се харесва на феновете, тъй като го възприемат като неуважение към отбора.