Реал развали английския финал, изрита Сити след луд обрат!

Спорт
04:41 - 05 Май 2022
4638
Реал развали английския финал, изрита Сити след луд обрат!

Реал Мадрид изигра поредния си магически мач в тазгодишното издание на Шампионската лига. Тимът на Карло Анчелоти губеше с 0:1 от Манчестър Сити на "Сантяго Бернабеу" до 90-ата минута, но с два късни гола на Родриго (90', 91') в добавеното време направи знаменит обрат и вкара мача в продължения.

В първото от тях Карим Бензема реализира дузпа, с която прати Реал на финал срещу Ливърпул. Двата отбора спориха за трофея и през 2018 година, когато "белите" спечелиха с 3:1 в Киев.

Манчестър Сити щ пропусна да се класира на финал в Шампионската лига за втори пореден сезон. След като изигра много силен двубой преди седмица на "Етихад" и победи с 4:3, сега тимът на Хосеп Гуардиола контролираше ситуацията и изглеждаше стабилно на "Бернабеу" през по-голямата част от двубоя.

Рияд Марез даде аванс на гостите в 73-тата минута, а Тибо Куртоа направи още няколко много важни спасявания.

Реал пък нямаше точен удар до 89-ата минута. Английският шампион обаче не издържа в заключителните минути и сега ще може да фокусира всичките си сили върху битката за титлата в Премиър лийг.

Сезонът на кралския клуб в Шампионската лига пък е истински трилър, след като отборът на Карло Анчелоти успяваше по фантастичен начин да се измъква и срещу Пари Сен Жермен, и в реванша с Челси, и тази вечер срещу Манчестър Сити.

Победата на Реал Мадрид е още по-сладка, тъй като по този начин испанците сложиха край на черната си серия в Шампионската лига, при която нито веднъж не бяха продължавали напред в елиминациите, след като бяха загубили първия мач.

Сега обаче хората на Карло Анчелоти го сториха и на 28 май ще се изправят срещу Ливърпул в мача за трофея в повторение на финала в Киев от 2018 г.