Реал се прекланя пред Тейлър Суифт и отдава почит на Серхио Рамос

Спорт
17:59 - 23 Февруари 2024
5778
Реал се прекланя пред Тейлър Суифт и отдава почит на Серхио Рамос

Реал Мадрид е подал молба до Ла Лига за преместване на последния домакински мач на тима за сезона, за да има повече време за подготовка на концерта на Тейлър Суифт на "Сантиаго Бернабеу", който е в седмицата след двубоя.

"Кралският клуб" трябва да играе с Бетис в неделя, 24-ти май, преди концерта Суифт от турнето " Eras" да се състои в четвъртък, 30-ти май.

Клубът е поискал мачът да бъде преместен на по-ранна дата, събота, 23-ти май, за да има повече време за подготовка на стадиона за концерта на 34-годишната певица.

Мадридчани също така се опитват да намерят допълнителна дата за провеждане на втори концерт на Суифт с оглед на интереса.

Съществуват усложнения относно това дали искането ще бъде удовлетворено, като се има предвид, че и двата отбора все още може да имат за какво да играят в последния кръг от мачовете в Ла Лига.

Надпреварата за титлата може да продължи до последния двубой за сезона, като Реал има шест точки преднина пред втория Жирона, а Бетис може да остане в борбата за място в Европа. Андалусийци се намират на седмо място в Ла Лига, на една точка зад Реал Сосиедад.

В интерес на спортния феърплей, Реал Мадрид ще трябва да изиграе последния си мач в лигата по едно и също време с Жирона, а Бетис - по едно и също време с останалите отбори, които се борят за класиране в Европа.

Реал Мадрид ще отдаде почит на Серхио Рамос в неделя, минути преди домакинския си мач от Ла Лига срещу отбора на Севиля.

В клуба, въпреки че напускането му беше малко противоречиво (договорът на Рамос изтичаше в края на сезона, той се забави да отговори на предложението за подновяване, а когато го направи, от Реал му съобщиха, че то е изтекло), той е считан за легенда.

В "кралския клуб" признават, че тази малка почит не е точно това, което легенда като Рамос заслужава, защото това е важен мач и за двата отбора, но ще покаже уважение и благодарност към 37-годишния футболист, който игра 671 пъти за Реал в продължение на 16 години.

Това е първият път, в който Рамос ще играе на стадион "Сантиаго Бернабеу" след напускането си през 2021 г.

В интервю за DAZN тази седмица Рамос заяви, че няма да празнува, ако отбележи гол в мача. От Севиля споделят, че все още не са информирани за каквито и да било планове.