Реал Сосиедад измъкна трите точки във Валенсия

Спорт
11:35 - 28 Септември 2023
1610
Реал Сосиедад измъкна трите точки във Валенсия

Реал Сосиедад си тръгна с трите точки от гостуването на Валенсия, след като спечели с 1:0 на "Местая". Единственото попадение реализира Карлос Фернандес в 32-ата минута. Тогава той получи топката в наказателното поле от Кийрън Тиърни, великолепно се завъртя и не остави шансове на Мамардашвили.

С оглед на натоварената програма и предстоящото баско дерби срещу Атлетик Билбао Илгуасил бе направил цели шест промени от мача срещу Хетафе преди няколко дни. Това се отрази на представянето на тима и той трябва да е много доволен от резултата.

Халфът Селим Амалах, който за първи път бе титуляр за "прилепите", бе главно действащо лице през първото полувреме. Пред него се откри най-добрата възможност за домакините преди почивката. Негов удар с глава бе отлично спасен от Алекс Ремиро. Мароканецът обаче усложни задачата на своя тим, след като получи втори жълт картон в края на първата част.

Въпреки че бе с човек по-малко, Валенсия имаше предимство през втората част и създаде повече. Удар на Яремчук след центриране от фал мина над вратата, а грешка вратаря на гостите можеше да струва скъпо, но топката не се озова в мрежата. Реал Сосиедад игра доста пасивно след почивката, а голът остана единственият точен удар към вратата на съперника за целия мач.