Реално ли е това?! С метрото ще може да се стига до морето

Още това лято ще е възможно да пътуваме от Обеля до Созопол

Новини
17:02 - 11 Март 2022
8760
Реално ли е това?! С метрото ще може да се стига до морето

Още от това лято да пътуваме с един билет от метрото в столичния квартал „Обеля“ директно за Созопол или Слънчев бряг, който да можем да закупим директно от метростанцията в София. По създаването на т.нар. „градски възли“ по европейски модел да започнат работа екипите на столичния и бургаския кмет, предложи лично министърът на транспорта по време на дискусия в Бургас. Според думите му, тази възможност е напълно реална.

Ще бъде интегрирана системата за издаване на билети между БДЖ и метрото и така ще може още през май месец, когато се пусне най-бързият влак за Бургас, да можем да ползваме тази услуга. Отивайки на която и да е станция на метрото в София, ще можем да закупим и единен билет, който ще включва и пътуването с влака до Бургас.

„Влакът ще пътува бързо, ще има и чаша вино за пасажерите“, очерта светлото бъдеще министър Събев. Той апелира кмета на Бургас Димитър Николов неговият екип от специалисти да настрои разписанието на общинския междуселищен транспорт, така че поне една линия – да речем за Несебър, Слънчев бряг, Созопол и другите черноморски общини – да отговаря на разписанието, по което пристига експресният влак.

Бургас разполага с Морска гара, аерогара, жп гара и автогара, интегрирането на разписанията на които може да създаде градски транспортен възел, обединяващ всички възможности за пътуване от столицата до Южното Черноморие.