Рецесия? Милиардерите от Сингапур забогатяха със $167 милиарда въпреки пандемията

Градът държава записа 13,2% спад на брутния си вътрешен продукт за второто тримесечие

Новини
16:48 - 26 Август 2020
2756
Рецесия? Милиардерите от Сингапур забогатяха със $167 милиарда въпреки пандемията

Негативният ефект от пандемията вкара Сингапур в рецесия, като силно зависимата от търговията държава записа 13,2% спад на брутния си вътрешен продукт (БВП) за второто тримесечие на годината въпреки правителствените стимули в размер на 68 милиарда долара.

На фона на тежката ситуация, в която се намира сингапурската икономика, най-богатите хора там са успели да станат още по-богати.

Конкретно общото нетно състояние на топ 50 на най-заможните хора в Сингапур е нараснало със 167 милиарда долара към 20 август, сочат данни на Forbes. В топ 3 от тях са само емигранти, получили гражданство там.

На първо място са родените в Китай съпрузи Занг Йонг и Шу Пинг, които са съоснователи на компанията Haidilao International Holding. Двамата са добавили 5,2 милиарда долара към богатството си през последните няколко месеца.

Втори е друг китаец - Ли Ситин, който е председател и основател на фирмата Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, чието състояние възлиза на 17,8 милиарда долара. Може да се каже, че основно той е забогатял благодарение на големия интерес към респиратори и друго медицинско оборудване.

На трето място е магнатът с бизнес в сферата на изобразителното изкуство Гох Чен Лиан. За последните няколко месеца неговото богатство се е увеличило до 14,8 милиарда долара от 9,5 милиарда долара, пише money.bg.