Рецидивист хапе като питбул

Новини
14:47 - 14 Септември 2023
1831
Рецидивист хапе като питбул

Рецидивист ухапа и ограби мъж в Кюстендил, а Районният съд го остави за постоянно в ареста.

31-годишният Л. З. е привлечен като обвиняем за грабеж. Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.
С постановление на разследващия орган, Л. З. е привлечен като обвиняем за това, че на 7 септември тази година, на ул. „Любимец“ в гр. Кюстендил, е отнел мъжка чантичка с портфейл със сумата от 300 лв., от владението на мъж от гр. Кюстендил, като е употребил за това сила- дърпал чантичката и ухапал по ръката пострадалия, за да я пусне.

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което РП – Кюстендил му е повдигнала обвинение. Обвиняемият е осъждан многократно, налице е реална опасност да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съда.

Определението, с което по отношение на Л. З. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.