Рецидивист от Пазарджик обра пари от свещи

В полицията бил получен сигнал от свещеника на църквата "Света Петка“ в Пазарджик

Новини
13:18 - 26 Юли 2019
3773
Рецидивист от Пазарджик обра пари от свещи

Ченгетата от участъка в пазарджишкия ромски квартал "Изток“ установиха и задържаха дързък извършител на грабеж от православен храм. В сряда в полицията бил получен сигнал от свещеника на църквата "Света Петка“ в Пазарджик. Той съобщил, че неизвестен е откраднал немалка сума пари от храма, заплашил е хората, които се опитали да го задържат и избягал. В резултат на проведеното разследване и мобилизацията на целия състав на участъка не след дълго е установен и задържан криминално проявеният извършител. 

Полицаите установили, че 35-годишният пазарджиклия отишъл в църквата по време на сутрешното богослужение, застанал вътре като смирен богомолец, но непрестанно следял жената, която продавала свещи. Когато тя излязла от помещението и отишла във вътрешността на храма, той решил да действа. Проникнал вътре, за секунди успял да грабне сумата от 700 лева, събрани от продажбата на свещи, и побягнал. 

На входа пред църквата мъж се опитал да го спре, но грабителят извадил нож и го заплашил, като така успял да избяга. Извършителят е криминално проявен, многократно осъждан, включително и с "лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа като днес Окръжната прокуратура в Пазарджик ще удължи срока на задържането му до 72 часа. Работата по случая продължава, води се полицейско производство.