Редица страни по света затягат мерките срещу коронавируса

Жертвите на коварната болест се увеличават

Новини
17:00 - 27 Февруари 2021
3852
Редица страни по света затягат мерките срещу коронавируса

Италия затяга ограничителните мерки в Милано и Торино, докато Португалия удължава периода на ограничения за полетите от Великобритания и Бразилия.

Италия затяга ограничителните мерки, свързани с Covid-19 в Милано, Торино и други райони заради нарастване в броя на заразените, докато Португалия удължава периода на ограничения за полетите от Великобритания и Бразилия. Най-големият град на Нова Зеландия Окланд влиза в едноседмична блокада, докато властите разследват новото огнище там, пише Bloomberg. 

По-рано днес правителството на Чехия одобри серия от нови ограничителни мерки, които засягат свободното придвижване на хората.

Мерките влизат в сила от понеделник (1 март) и  ще важат за срок от три седмици. Те включват ограничаването на движението на гражданите на хората само в кварталите, в които живеят.

В същото време парламентът на Словакия одобри поредното удължаване на извънредното положение в страната заради пандемията. Депутатите приеха то да продължи до 19. март. От началото на годината в Словакия действа и вечерен час.

Нови ограничителни мерки са в сила в Гърция от 27 февруари до 8 март. С една седмица се удължава карантината в област Атика, където ежедневно се регистрират почти половината от общия брой заразени с коронавирус и силно се разпространява новия щам.

Още 10 области в Гърция са с код „червено“ и с извънредни мерки по контрол на движението на гражданите.

Ваксината на Johnson&Johnson срещу коронавирус получи подкрепата на група американски политици, с което постепенно препаратът си проправя път към разрешение за извънредна употреба в САЩ.

Филипините очакват доставка от над 1,1 милиона дози от ваксините на китайската Sinovac и британската AstraZeneca, което ще позволи на страната да стартира инокулацията на населението седмици след някои от нейните съседи.

Иран трябва да получи 250 000 дози от ваксината на Sinopharm.