Рейсаджия лепна Covid-19 на цялото си семейство

Общество
13:43 - 01 Октомври 2020
2840
Рейсаджия лепна Covid-19 на цялото си семейство

Заболелият от коронавирус автобусен шофьор от Велико Търново да се лекува в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Оказва се обаче, че всички негови близки, с които живее, също са носители на инфекцията, научи „Борба“.

Преди два дни баща му, който е бил поставен под 14-дневна карантина от Регионалната здравна инспекция в старата столица, е напуснал пределите на дома му и установен да се вози с автобус. Той е бил принудително отведен от рейса от полицаи, а в последствие настанен за лечение също в търновската болница.

Мълвата за заразеното семейство бързо се разпространи из града и силно притесни живущите в квартал „Картала“. Именно там се намира жилището на фамилията и много от местните ползвали градския транспорт за придвижване.

До момента в областта са диагностицирани 335 души, от които 295 вече са успели да се преборят с болестта. Хоспитализирани са 11 пациенти, а 19 се лекуват в домашни условия.

Броят на починалите остава непроменен – 10. Под карантинира са поставени 70 жители в региона. Лабораторно потвърдените случаи в България достигнаха 20 547.