Рейтингът на Путин се вдигна до 81 на сто

Това показват резултатите от проучване на Фондация “Обществено мнение”, проведено от 21 до 23 юни сред 1500 руснаци

Новини
22:04 - 28 Юни 2024
6396
Рейтингът на Путин се вдигна до 81 на сто

Нивото на доверие на руснаците към президента на Русия Владимир Путин се е увеличило с 1 процент и е 81%. Същевременно 82% от руснаците смятат, че той работи добре. Това показват резултатите от проучване на Фондация “Обществено мнение”, проведено от 21 до 23 юни сред 1500 руснаци.

“Доверие към Владимир Путин изразяват 81% от руснаците (увеличение с 1 процент за седмица). Също така мнозинството от населението - 82% (отново увеличение с 1 процент) са уверени, че той се справя добре с работата си като държавен глава”, се отбелязва в съобщението за проучването.

Положителна оценка на работата на правителството дават 57% от анкетираните (в този показател няма промяна). 61% смятат, че министър-председателят Михаил Мишустин работи добре, което е увеличение с три процентни пункта.

Нивото на подкрепа за управляващата партия “Единна Русия” е 49 на сто (увеличение с 1 процент), за Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) - 8% (без променя), за Либерално-демократическата партия (ЛДПР) - 9% (увеличение с 1 процент), за “Справедлива Русия - за истината” - 3% (без променя), за “Нови хора” - 4% (увеличение с 1 процент).

Премиерите на Унгария и на Италия - Виктор Орбан и Джорджа Мелони демонстрираха различно мнение от колегите си в Европейския съвет.