РЕКЕТ: "Софийска вода" наглее! Плащайте, какво като не сме ви отчели!

Цифрите се проверяват на 3 месеца, но на втория звънят да искат пари

Новини
14:45 - 02 Ноември 2023
6214
РЕКЕТ: "Софийска вода" наглее! Плащайте, какво като не сме ви отчели!

Столичани са бесни на "Софийска вода" след като са получили обаждания, че дължат пари и да ги плащат, въпреки че инкасаторът още не е минал и отчел цифрите на водомерите им. Обажданията от дружеството идват ден след паник атаката от "Виваком" с предупредителен сигнал за бедствие, което стресира вчера хората. Lupa.bg получи информация за наглия рекет.

В столицата водата се отчита на всеки 3 месеца, но въпреки това от "Софийска вода" всеки месец ни пишат суми, които не могат да обяснят как и защо ги формират, след като няма отчет. 

Обясняват с половин уста, че когато мине инкасаторът, те изравняват взетите пари с това, което показва водомера. Хората обаче основателно не вярват на това и чакат да им засекат цифрите и да видят какво дължат. 

Оказа се обаче, че на втория месец служителка на дружеството звъни да досажда на хората, като им казва какви неплатени суми имат за тези 2 месеца, в които не са отчетени. Намеква едва ли не, че срещу "длъжника" ще бъде заведено дело.

Хората са бесни на рекета, защото той става в навечерието на кметските избори.

Столичани призовават бъдещият кмет да сложи нещата в ред, защото не може да се искат пари за нещо, което не е отчетено.

"С "Топлофикация" и "Софийска вода" не можеш да се оправиш никога с каквито и да е законни норми, това е все едно да воюваш с държавата", категорични са потърпевшите българи. 

Lupa.bg ще продължава да следи темата!