Рекорд: ББР продава недостроен жилищен комплекс в Пловдив за над 33 млн. лева

Сградите в „Колодрума“са с различна височина - от 4 до 16 етажа, като в най-голямата има 76 самостоятелни обекта

Новини
12:52 - 21 Май 2024
4796
Рекорд: ББР продава недостроен жилищен комплекс в Пловдив за над 33 млн. лева

Българската банка за развитие продава цял недостроен жилищен комплекс в Пловдив, става ясно от нейно обявление. Началната тръжна цена на "Комплекс Колодрума" е 33 016 200 лева.

Според "Марица" сумата е рекордна за Пловдив.

На търг отива поземлен имот с площ от около 7 декара, разположен на "Асеновградско шосе" 4 - близо до зала "Колодрума". На това място още преди повече от 10 години започна строителството на жилищните сгради, като то на няколко пъти спираше на фона на влизането и излизането на инвеститори.

В крайна сметка ББР придоби имота и построените върху него сгради, след като софийската "Глобал лизинг консулт енд практис" не успя да изпълни ангажиментите си към банката. Макар и да се води завършен на груб строеж и да няма Акт 16, "Комплекс Колодрума" вече се предлагаше на потенциални купувачи на жилища под тепетата.

Сега той трябва да бъде довършен от нов собственик. Срещу многомилионната цена той получава над 200 апартамента, офиси, повече от 80 надземни паркоместа. Сградите в комплекса са с различна височина - от 4 до 16 етажа, като в най-голямата има 76 самостоятелни обекта.

За да се затвори сделката ще са нужни изрични писмени съгласия от строителя на обекта "Сиенит строителна група" АД, строителния надзор "Строителен консултант" ЕООД и инвеститорския контрол "АГМ Инженеринг" ЕООД.

Търгът ще се проведе на 16 юни.