Рекорд! Циганка роди 13-то си дете, от 20 години е в майчинство

Актуални новини
15:10 - 24 Юли 2019
6654
Рекорд! Циганка роди 13-то си дете, от 20 години е в майчинство

39-годишна дупничанка удари рекорда, като роди 13-то си дете. Зоя Маврова отбеляза и друго постижение вчера - тя вече цели 20 години без прекъсване е в отпуск по майчинство.

И 13-те деца на ромката са проплакали в родилно отделение на общинската болница. Малкият юнак се появи на бял свят като 101-то бебе, проплакало в родилното отделение на общинската болница в Дупница. За израждането му помогнаха и вещите напътствия на д-р Дима Зантина и акушерката Кръстана Лазарова, информира dennews.bg.

Първите 8 деца ромката е родила от първия си съпруг, но тъй като много я биел, тя ги оставила за осиновяване, като от най-голямата си дъщеря вече има и внуче.

След като Зоя Маврова срещнала втория си съпруг, който бил много грижовен, задържала останалите 4 рожби, а сега при нея ще остане и бебе № 13. Поне така смята.

Окакто живеела с втория си съпруг спестявала всяка стотинка от полагащото й се майчинство от бебета № 9, 10, 11 и 12, а сега на картата й ще постъпвта пари и раждането на бебе № 13.

Първото си дете Зоя Маврова е родила, когато била на 20 години. Тя сподели, че твърдо е решила вече да си постави спирала и да приключи с непрестанните си забременявания, защото вече се чувствала страшно изтощена.


Снимка: в. "Струма"