Рекорд на Герена: Левски с пети треньор за сезона

През сезон 2013/14 начело на сините се изредиха четирима спецове

У нас
10:02 - 30 Април 2019
3670
Рекорд на Герена: Левски с пети треньор за сезона

Новият треньор в Левски Георги Тодоров е петият начело на отбора в рамките на настоящия сезон. Такова чудо на Герена не било, говори се в "синия" лагер след уволнението на Георги Дерменджиев, който изкара едва три месеца като наставник на тима. Преди това Левски бе воден от словенеца Славиша Стоянович и италианеца Делио Роси, а между тях само за два мача на пожар бе назначен Тодор Симов.

Това е нов рекорд за Левски, отбелязва "24 часа". Досега най-голямата треньорска въртележка на Герена бе преди пет сезона, когато начело на "сините" се изредиха четирима специалисти - Николай Митов, Славиша Йоканович, Антони Здравков и Елин Топузаков.

62-годишният Георги Тодоров има два периода като треньор в Левски. През сезон 2001/02 поема тима, след като Люпко Петрович напуска треньорския пост. През 2002 г. обаче е сменен на поста от германеца Рюдигер Абрамчик. За втори път Тодоров поема Левски в края на сезон 2002/03, като остава начело на отбора за 4 мача, след което е сменен от Георги Василев. Под ръководството на Тодоров "сините" имат само 1 поражение в 20 мача в първенството и печелят Купата на България.

Вижте изявление на директора Павел Колев по повод треньорската смяна във видеото.

Снимка: Lap.bg