РЕКОРД: Румен Спецов продава конфискуван Майбах за 335 бона

Сумата е най-високата, обявявана досега от приходната агенция

Крими
17:14 - 09 Август 2024
2351
РЕКОРД: Румен Спецов продава конфискуван Майбах за 335 бона

НАП извади на публична продан „Майбах“, „Мерцедес“ G класа и още няколко джипа, които са конфискувани от пияни или дрогирани шофьори, пише "Флагман". 

Става въпрос за наистина луксозни возила, които собствениците са загубили заради неблагоразумието си да се качат зад волана след употреба на дрога или алкохол.

Любопитна подробност е, че още преди година тогавашният финансов министър Асен Василев пусна писмо до всички държавни служби да посочат нуждаят ли се от обновяване на автопарка и какви модели им трябват. Идеята бе администрацията да се захрани с колите, конфискувани от шофьори.

Заради това и на търговете до този момент почти не се появяваха нови коли. Сега обаче ситуацията е променена – дали автопаркът е запълнен или никой не иска тези МПС, остава загадка.

Майбахът е на 40 хил. километра и е най-скъпият автомобил, конфискуван до този момент

Безспорно най-атрактивният автомобил е луксозен джип „Майбах“, произведен през 2022 година. Неговата цена е 335 хил. лева, което го превръща в най-скъпия автомобил, конфискуван след промените в закона. 

В обявата е уточнено, че автомобилът е в отлично състояние, високопроходим, на едва 40 хил. километра. Двигателят е бензинов, а мощността – 410 кW.

„Мерцедес“ G класа от 2016 година е друга любопитна оферта. Началната тръжна цена на возилото е 117 хил.лева. Джипът е произведен през 2016 година, с бензинов двигател на 172 хил. километра.

Това е Мерцедесът, който се продава за 117 хил.лева

Кърджалийски джип „Тойота“ е друго апетитно предложение. Става въпрос за хибридния модел C-Hr от 2017 година. Наддаването за него ще започне от 43 хил. лева.

А това е кърджалийската тойота, за която наддаването ще започне от 43 хил.лева

В автопарка на конфискувани автомобили влиза и джип Range Rover Evoque от 2015 година. Няма данни за пробега му, а началната тръжна жена е 36 хил.лева.

Други любопитни предложения са за джип Субаро за 30 хил.лева и Тойота Рав 4 за 27 хил.лева.