Рекорд! София дава 144 млн. за боклука в 4 района

Куриози
13:31 - 09 Декември 2021
3287
Рекорд! София дава 144 млн. за боклука в 4 района

Обществена поръчка за чистене на улици и сметосъбиране на две зони за рекордна цена от 143.2 милиона лева за срок от пет години, обяви Столичната община.

Тя е готова да плати 73.9 милиона лева за тази дейност в район "Младост" и район "Триадица", но без частта между бул."Витоша", ул. "Позитано", бул. "Христо Ботев" и бул. "Патриарх Евтимий".

За другата зона, която обхваща районите "Витоша" и "Овча купел" е предвидена цена до 69.3 милиона лева, съобщи "Сега".

За другите части на София, обособени в седем зони, общината проведе конкурс в началото на 2020 г. на обща стойност беше 435 милиона лева и за срок до 2025 г.

Никоя от тях обаче не беше на толкова висока цена, както сегашните две. Зоните бяха поделени между фирми на Кирил Домусчиев, на Румен Гайтански-Вълка и на пернишките бизнесмени Димитър Борисов и Иво Иванов.

На конкурса имаше ограничение за кандидатстване само за две от седемте зони. Тогава други две зони от София останаха извън обхвата на поръчката, защото договорите с изпълнителите изтичаха по-късно. Сега новата поръчка на общината е за тях.

Първа зона - районите "Средец", "Лозенец" и "Студентски", се чисти за 68.4 милиона лева от "Титан София център 1" ДЗЗД. В дружеството участват фирми на "Титан" на Димитър Борисов и Иво Иванов, и на Кирил Домусчиев - "Айс Ви".

Втора зона - районите "Искър", "Панчарево" и "Кремиковци", се чисти за 60.6 милиона лева от "Титан-София-изток 1" - също обединяващо фирми на "Титан" и на Кирил Домусчиев.

Трета зона - районите "Изгрев", "Слатина" и "Подуяне", се чисти за 55.36 милиона лева от консорциум "Грийн партнърс-БКС" ДЗЗД на Румен Гайтански-Вълка.

Четвърта зона - районите "Илинден", "Надежда" и "Сердика", се чистят за 50 милиона лева също от консорциума "Грийн партнърс-БКС" ДЗЗД.

Пета зона - районите "Банкя", "Връбница" и "Нови Искър", се чистят за 39.79 милиона лева от "Титан София-изток 1".

Шеста зона - районите "Люлин" и "Красно село" се чистят за 41.69 милиона лева от фирма "Зауба" АД на Румен Гайтански-Вълка.

Седма позиция - районите "Възраждане", "Оборище" и част от "Триадица", се чистят за 45 милиона лева от "Титан София център 1".

Крайният срок за подаване на оферти за новата обществена поръчка за осма зона (район "Младост" и част от район "Триадица") и девета (районите "Витоша" и "Овча купел") е до 20 декември.