Рекорд! Спипаха иманяр с 970 монети (ВИДЕО)

Крими
18:14 - 28 Февруари 2020
3416
Рекорд! Спипаха иманяр с 970 монети (ВИДЕО)

46-годишен мъж от село Пет могили е задържан за незаконно притежание на 970 монети, похвалиха се от МВР - Шумен.

Иманярят е арестуван при специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на пътнотранспортния травматизъм, проведена в село Пет могили. Действията на полицията са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен.
На изградените четири контролно-пропускателни пункта в село Пет могили са проверени 68 автомобила и 76 участници в движението.

Установени са 26 нарушения на скоростните режими. За различни констатирани нарушения са съставени 6 акта, наложени са 23 глоби с фиш. Посетени и профилактирани са 11 души от криминалния контингент. Извършена е проверка на жител на село Пет могили с наложена мярка „домашен арест“ след извършен грабеж.

В хода на специализираната операция е извършено претърсване в имот, обитаван от 46-годишен местен жител. Намерени и иззети са 970 монети, които не са регистрирани и идентифицирани по надлежния ред. В жилището му е намерен и иззет металотърсач.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново, а за извършеното престъпление по чл. 278 ал. 6 и 277 А ал. 7 от НК е образувано досъдебно производство.

При извършени проверки на два адреса били намерени противозаконно отнети от временен горски склад 5 кубика дърва за огрев. За извършени престъпления по чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК са започнати бързи полицейски производства. В проверките на търговски обекти в населеното място участваха и служители на ОДБХ - Шумен.