Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Полша

443 човека с коронавирус са починали в страната през последното денонощие

Свят
13:52 - 26 Март 2021
2532
Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Полша

Полша регистрира днес рекорден брой нови случаи на коронавирус трето поредно денонощие. На този фон утре в страната ще влязат в сила нови ограничителни мерки, предаде ДПА.

Полското министерство на здравеопазването съобщи за над 35 хиляди новозаразени за изминалите 24 часа. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната доближава 2,155 милиона. Полша е на 14-о място в света по този показател.

443 човека с COVID-19 са починали в страната през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавируса, в Полша доближава 51 хиляди.

В полските болници в момента има към 28 хиляди пациенти с COVID-19. 2730 от тях са на апарат за командно дишане.

Полското правителство реши да въведе нови ограничителни мерки от утре. Максималният брой хора, които имат право да бъдат едновременно в магазините и църквите, ще бъде намален, а големите магазини, които не продават хранителни стоки, ще затворят. Няма да работят също фризьорските и козметичните салони, детските градини и дневните центрове за деца.

Новите мерки в католическа Полша, която ще посрещне Великден на 4 април, ще останат в сила до 9 април. Хотелите, плувните басейни и фитнес залите и съоръженията за спорт на открито в страната вече са затворени. Учениците са само на дистанционно обучение, припомня ДПА.