Рекорден брой убити руски войници за деня в Украйна

Актуални новини
13:19 - 21 Октомври 2024
1299
Рекорден брой убити руски войници за деня в Украйна

1710 убити, ранени и изчезнали по време на бойни действия руски войници в Украйна – това сочи официалната статистика на украинския генщаб за денонощието на 20 октомври. Така едва за втори път от началото на войната, като и двата пъти става въпрос за настоящата година, има над 1700 руски военни жертви за 24 часа в Украйна. Това е рекордно високо ниво.

Официалните украински данни са подкрепяни от видеодоказателства – постоянно в социалните мрежи, през утвърдени украински профили и то най-вече на отделните украински бригади, излизат видеокадри, показващи за каква касапница става въпрос на фронта в Украйна. Едно от най-силните видеа обаче руско – руски военен от 174-ти разузнавателен батальон на 150-та мотострелкова дивизия на руската армия разказва как бива прехвърлен в 102-ри полк без да е съгласен на трансфера, същото се случва с негови другари – защото тази част трябва да атакува Максимиляновка, село, намиращо се горе-долу фронтално на изток от Курахово, където има изключително жестоки и интензивни боеве, особено в последно време. Как е извършено прехвърлянето – командирът заплашил военния и негови другари, че лично ще ги прати в Кураховското направление за пушечно месо. 

Разказващият руски военен твърди, че е награждаван за постижения в служба на руската армия – има Георгиевски кръст "За храброст" и още един медал за храброст, заради заслуги в боевете при Бахмут и Маринка. Военният разказва и, че е имало заплахи от командването към отказващите да вървят напред руски разузнавачи, че ще бъдат разстреляни като кучета, че ще бъдат пребити, оскатени, натоварени на БТР-и и пратени към Курахово – разполагал с аудиозаписи. От "оригиналния" 102-ри полк, след щурм на Максимиляновка, се върнал само един руски войник – другите "изчезнали безследно, пушечно месо", добавя руският военен разузнавач, който счита, че е имало непосредствена заплаха за живота му (и на другарите му) от собственото им командване:

Друга публикация от руски източник - в канала си в Телеграм Святослав Голиков, инструктор на щурмоваци за "затворническия" отряд "Щурм Z", който замени ЧВК Вагнер в Украйна, се оплаква, че нещата в руската армия заради тактиката "пушечно месо" са толкова ескалирали, че като пехота се пращат ценни кадри от други видове войски - танкисти, инженерни войски, дори медицински персонал, на принципа "всеки, който може да държи оръжие".