Рекорден брой жертви на коронавируса в Русия

Ден по-рано бе счупен друг рекорд – за 24 часа бяха регистрирани 25 142 нови случая

Свят
13:29 - 06 Юли 2021
2595
Рекорден брой жертви на коронавируса в Русия

737 жертви взе коронавирусът за последното денонощие, като това е най-високият показател от началото на епидемията досега.

Ден по-рано бе счупен друг рекорд – за 24 часа бяха регистрирани 25 142 нови случая на „Ковид-19“, което е най-високият показател от 2 януари досега. Общото количество на заразените с „Ковирд-19“ от началото на епидемията достигна 5 658 672, оздравелите са над 5 млн.

Здравните експерти обясняват бума на заразата с нахлуването в страната на по-агресивния вариант на вируса – „Делта“.

По-рано стана ясно, че ваксината срещу коронавирус става задължителна за служителите в сферата на доставките в Москва. Това предвижда указ на столичните власти. Мярката ще засегне куриерите, доставящи стоки и услуги по домовете.

Заради сложната епидемична обстановка в мегаполиса, ресторанти и кафенета ще могат да посещават само ваксинирани и преболедували от коронавирус. За останалите ще е необходим ПСР тест.

Ограничението няма да важи за летните веранди на заведенията. Само за седмица новите случаи на „Ковид-19“ за денонощие в столицата скочиха от 3000 на 6000 души. Преди дни бе съобщено, че държавната агенция „Росавиация“ призовава руските авиокомпании да въведат бонуси и по-евтини самолетни билети за ваксинираните срещу коронавирус граждани.

Допълва се, че повечето въздушни превозвачи са готови да откликнат на апела.