Рекордно бърз червен картон : В Бразилия изгониха играч за 3 секунди игра (ВИДЕО)

Но това не е най-бързото изгонване във футбола

Топ
18:49 - 28 Октомври 2024
1223
Рекордно бърз червен картон: В Бразилия изгониха играч за 3 секунди игра (ВИДЕО)

Нападателят на Крузейро Рафа Силва си запази място в историята на местния футбол с рекордно бърз червен картон. 32-годишният футболист, който през по-голяма част от кариерата си досега е играл в първенствата на Япония, Китай и Южна Корея, бе изгонен след само 3 секунди игра на мача между неговия тим и Атлетико (Паранаензе) в поредния кръг от бразилския шампионат.

Силва изглежда бе на терена с ясна мисия - да не се задържи там особено дълго, защото веднага след изпълнението на начален удар той се втурна към съперников играч и го прати на земята с удар с лакът. Като междувременно опита да нацели и друг съперник, но без успех.

32-годишният играч не е особено дисциплиниран, като макар да играе нападател, досега си е изкарал 61 картона - 53 от тях са жълти, а останалите 8 са червени.

И макар това да е най-бързият червен картон в историята на бразилското първенство, Силва остава далеч от абсолютния "отличник" в професионалния футбол в графа "скоростно изгонване".

№1 в тази класация е Кийт Гилеспи - част от легендарния "Клас 1992" на Манчестър Юнайтед. Бившият национал на Северна Ирландия бива изгонен без да е минала и секунда игра по време на мача между Шефилд Юнайтед и Рединг на 20 януари 2007 година.

Тогава Гилеспи влиза като смяна, а докато негов съотборник се готви да изпълни тъч и топката още не е в игра, удря с лакът в лицето Стивън Хънт от съперника и съдията не губи време, а го гони.