Рекордьорът Карло Анчелоти: Не беше лесно

Италианският наставник на Реал Мадрид записа голямо постижение

Спорт
12:24 - 11 Август 2022
1591
Рекордьорът Карло Анчелоти: Не беше лесно

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че победата с 2:0 срещу Айнтрахт Франкфурт не е дошла лесно. С успеха „лос бланкос“ станаха супершампиони на Европа. Италианският спец отбеляза, че след първия гол в мрежата на „орлите“ нещата са се подобрили, но в началото е било много трудно за играчите му.

„Щастлив съм. Не беше лесен мач, особено в началото, когато ни натиснаха. Беше трудно за нас да вдигнем темпото на мача. След гола всичко стана по-добре. Началото на сезона винаги е трудно. Когато обстановката в отбора е добра, резултатите са добри. Победите вдигат мотивацията“, каза Анчелоти.

„Карим Бензема е много важен за нас. Той е лидер. Донякъде стигнахме дотук заради него и головете, които отбеляза. И сега следва Златната топка. За мен няма съмнения, че той трябва да я спечели“, добави той.

„Промените, които направих, бяха за да затворим мача. Нищо повече. Скоро тези, които не играха днес, ще играят. За неделя ще освежа малко отбора“, каза още наставникът на Реал.

Италианският специалист Карло Анчелоти се превърна в първият треньор в историята, който печели четири пъти Суперкупата на УЕФА. Той изведе Реал Мадрид до победа с 2:0 срещу Айнтрахт Франкфурт и пренаписа историята.

Двубоят между победителите в Шампионска лига и Лига Европа се изигра на олимпийския стадион в Хелзинки. Головете за мадридчани вкараха Дейвид Алаба и Карим Бензема.

Анчелоти е четири от четири в битките за Суперкупата на УЕФА. На два пъти той триумфира с Милан през сезони 2003/04 и 2007/08. С Реал успя през 2014/15 и 2022/23.

В кариерата си Дон Карло е спечелил общо 24 трофея, оставяйки зад себе си имена като сър Алекс Фъргюсън и Джовани Трапатони.