Рекордьорът Роналдо: Нямам намерение да спирам с головете

Спорт
17:10 - 02 Септември 2021
1805
Рекордьорът Роналдо: Нямам намерение да спирам с головете

След като стана голмайстор №1 за националния отбор в света, Кристиано Роналдо увери, че няма намерение скоро да спира да бележи. С двата си изстрела в мрежата на Република Ирландия 36-годишният нападател вече има 111 попадения за Португалия, задминавайки иранската легенда Али Даеи (110).

“Не приключвам головата сметка - написа Роналдо в “Инстаграм”. - От всички рекорди, които през кариерата си съм подобрявал - и за радост има няколко такива - този сега е много специален за мен и се нарежда до онези, които ме правят истински горд.

Първо, защото всеки път, когато играя за родината си, това е специален момент. Второ, защото турнирите с участието на националните отбори винаги са оказавали огромно влияние върху мен, докато израствах. Да гледам как моите идоли през лятото играят за техните си страни на европейски или световни първенства. 

Друга причина да оценявам толкова постигнатото е, че Али Даеи беше вдигнал летвата толкова високо, че в даден момент си мислех, че никога няма да успея да го застигна. Поздравявам го, че толкова време държеше този рекорд и му благодаря, че демонстрираше уважение към мен всеки път, когато бележех и се доближавах до неговото изключително постижение.  

Благодаря ти, Португалия! Благодаря на всичките ми съотборници и съперници, че направиха всичко това едно незабравимо преживяване. Нека да продължим да се срещаме на терена и през идните години”.