Ректор на университет снима порно , уволниха го

63-годишният Гоу разказва пред "Ню Йорк Таймс", че той и съпругата му Кармен създават порнографско съдържание от години, но наскоро решили да го разпространят в интернет

САЩ
21:41 - 25 Януари 2024
10112
Ректор на университет снима порно, уволниха го

Ректорът на университета в Уисконсин Джо Гоу е уволнен след разпространени порно клипове, които 63-годишният мъж е заснел със съпругата си. Новината съобщи самият той. 

Президентът на университета Джей Ротман, че видеата са нанесли "значителни вреди на репутацията на университета" и това е причината за уволнението на Роу. 

"Действията му са отвратителни", посочи Ротман. 

В момента 63-годишният Роу е в принудителен отпуск, а от университета заявиха, че обмислят дали той да бъде отстранен напълно или да бъде понижен в преподавател. 

"Бях наказан заради порнографски клипове, но това не е справедливо. Съдържанието, което сме създали със съпругата ми е защитено от закона", коментира Джо пред Си Ен Ен. 

"Не ми беше осигурен справедлив процес, никога не казаха кое правило съм нарушил, а също така нямаше изслушване", каза още той.

Бившият ректор разказва, че след заседание на Съвета е бил информиран, че е освободен от поста си в университета. 

Гоу заяви, че когато е бил назначен за ректор, е подписал трудов договор, но не си спомня там да е имало клауза за поведение.

"В него се казваше "давай добър пример" и аз мисля, че това, което правя със съпругата ми, е добър пример по отношение на свободата на изразяване и свободата на словото."

"Ние правим видеоклипове, които не са изпълнени с насилие, нито с експлоатация", добавя Гоу.

Председателят на регентския съвет на училището Карън Уолш заяви, че бившият ректор е "показал безразсъдно пренебрежение към ролята, която му е поверена, за да служи на студентите, преподавателите и служителите, както и на университетската общност".

"Възмущението от поведението му се доказва от единодушното гласуване на Борда на регентите на за прекратяване на мандата му като ректор. Ние сме разтревожени и отвратени от неговите действия, които са напълно и неоспоримо несъвместими с ролята му на ректор", каза Уолш.

63-годишният Гоу разказва пред "Ню Йорк Таймс", че той и съпругата му Кармен създават порнографско съдържание от години, но наскоро решили да го разпространят в интернет. Двойката е категорична, че никога не е споменавала професиите или университета във видеоклиповете.