Религиозен лидер получи над 1000 години затвор за сексуални злоупотреби

По време на разпитите Аднан Октар признал, че има близо 1000 приятелки

Новини
17:41 - 13 Януари 2021
2218
Религиозен лидер получи над 1000 години затвор за сексуални злоупотреби

Турски съд осъди религиозния лидер Аднан Октар на над 1000 години затвор за 10 отделни престъпления, предаде Анадолска агенция.

Делото, водено в Истанбул е срещу 236 обвиняеми, включително 78, арестувани за организираните им престъпления под ръководството на Октар.

Съдът даде на Октар общо 1075 години и три месеца затвор по обвиненията в основаване и ръководене на престъпна организация, политически или военен шпионаж, подпомагане на терористична организация ФЕТО, сексуално насилие над непълнолетни, сексуална злоупотреба, лишаване от свобода, изтезания, нарушаване на правото на образование, записване на лични данни и заплахи.

Тринадесет други високопоставени членове на неговата група бяха осъдени на общо 9803 години и шест месеца затвор. 

64-годишният култов скандален лидер, който притежаваше телевизионен канал, беше арестуван през 2018 г. заедно с 200 сътрудници, след обвинения в сексуално насилие и отвличане на непълнолетни.

Това се случи, след като турската медийна комисия наложи глоби на телевизионния канал на Октар и спря излъчванията на неговите скандални предавания.

Октар спечели общественото внимание през 90-те години, когато стана известен лидер на мюсюлманска секта, замесена в множество секс скандали. В телевизионнен канал A9 се излъчваха провокативните и много необичайни богословски дискусии. 

По време на проповедите си той винаги е бил в компанията на сходно изглеждащи млади жени в провокативно облекло и грим, които той наричаше „своите котенца“. 

По време на изслушванията и разпитите в съда бяха разкрити скандални подробности за проповедника и организацията.

Английският "Дейли мейл" разкрива любопитни детайли по делото.

Всичко започнало когато една жена, идентифицирана само като CC, която е била от неговите "котенца", е направила пълни признания в съда, като твърди че Октар многократно е насилвал сексуално нея и други жени.

Тя каза още, че жените, които той е изнасилил, са били принудени да пият противозачатъчни хапчета. След това и други жени правят признания и така съда разкрива схемите на престъпленията. 

Октар по време на разпитите признал, че има близо 1000 приятелки. 

„В сърцето ми има преливаща любов към жените. Любовта е човешко качество. Това е качество на мюсюлманин. " споделя Октар. 

"Изключително мощен съм", добави Октар, когато полицията успя да събере 69 000 противозачатъчни хапчета в дома му. 

На въпрос за екстремното количество противозачатъчни хапчета, с които разполага, Октар каза, че те се използват за лечение на кожни нарушения и менструални нарушения на неговите "котенца".

Адвокатите на Октар се очаква да обжалват присъдата, тъй като той твърди, че е бил жертва на заговор.