Ремонт блокира възлов участък от бул. "България" в София (СНИМКИ)

В първия етап на реконструкцията ще бъде укрепено пътно платно и ще се постави износващ слой за тежко движение

Общество
15:30 - 01 Юли 2019
2743
Ремонт блокира възлов участък от бул. "България" в София (СНИМКИ)

Усилена работа кипи във втория ден от започналия вчера ремонт на нов участък от столичния булевард "България". По-рано днес зам.-кметът по транспорт на София Дончо Барбалов обясни, че предстои поставяне на специална мрежа за укрепване на пътното платно, след това поставяне на износващ слой за изключително тежко движение.

Платното на бул. "България" в посока центъра ще се ремонтира на два етапа. При първия се преасфалтира отсечката между бул. "Витоша" и бул. "Пенчо Славейков".

В края на седмицата изцяло ще бъде затворено Южното платно, като движението ще се извършва двупосочно в Северното, за да може да се приключи изцяло с ремонта в тази част на булеварда. Около 20 юли ще започне и работа по Северното платно, посочи още Барбалов.

"Движението по булеварда няма да бъде затваряно изцяло. Избрали сме летните месеци за ремонта, за да има минимално натоварване от гледна точка на трафика. Движението на трамваите също няма да се променя.

Автобусите с номера 204 и 76 ще запазят маршрута си, но някои от спирките им ще бъдат променени", обясни още зам.-кметът.

А движението на трамвай номер 7 няма да бъде преустановено.

Барбалов припомни още, че бюджетът за ремонта е 2.7 млн. лева, а обещанията на общината са до 15 септември реконструкцията да бъде финализирана.

Вторият етап на ремонта би трябвал ода започне на 5 юли, като през този период се забранява влизането на пътни превозни средства по южното платно на бул."България" в участъка от бул. "Акад. Иван Гешов" до бул. "Черни връх", като движението ще бъде двупосочно в северното пътно платно на булеварда в този участък.

Снимки: Агнес Методиева