Ремонтът на „Графа” приключва до края на май

Ако реконструкцията не приключи в срок, изпълнителят ще бъде санкциониран по договор, увери Фандъкова

Актуални новини
11:50 - 14 Май 2019
1439
Ремонтът на „Графа” приключва до края на май

Ремонтът на емблематичната софийска улица „Граф Игнатиев“ ще приключи до края на май. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която увери, че паралелно с това трябва да приключи и реконструкцията на прилежащите улици, включително площад „Славейков”.

Ако това обаче не се случи до края на месеца, ще започнат да текат глоби на изпълнителя за забавена работа, категорична бе тя.

„Ако изпълнителят не завърши в срок този етап, съответно подлежи на санкции, които са заложени в договора. Целия етап, който се изпълнява в момента е ул. „Граф Игнатиев“, площад „Славейков“, градинката на "Свети Седмочисленици", тротоарите на ул. „Паренсов“, участък на „Шишман“, който е ремонтиран, ул. „Солунска“,част от ул. „6-ти септември“, това е цялата зона“, обясни Фандъкова и добави, че след продължителните ремонти по улиците от Зона 2 се оказва, че „Топлофикация“ трябва да подмени тръбопровод, но не се спира срокът на изпълнение на ремонта по ул. „Шишман“.

И при некачествено изпълнение от общината се заканват да не приемат обекта, а да налагат глоби.

Ремонтът на „Графа“ започна през май 2018 г. и трябваше да приключи март тази година. Столичната община обаче документира, че има причини за забавянето на реконструкцията с общо 79 дни, припомня в. "Монитор". Кметството установи, че от 19 декември миналата година до 5 февруари климатичните условия са били лоши и това е наложило спиране на строителните дейности. Освен това фирмата, изпълняваща ремонтите, поиска отсрочка с още 50 дни по същата причина, но за друг период. Строителният надзор на обектите обаче прие само 31 дни.