Рени Врангова разкри: Будинов непрекъснато отсъстваше от "Хъшове" заради халтури

Актрисата и съпруга на Морфов твърди, че Евгени влязъл в политиката, за да спечели пари

Култура
22:31 - 06 Февруари 2023
19750
Рени Врангова разкри: Будинов непрекъснато отсъстваше от "Хъшове" заради халтури

Актрисата Рени Врангова продължи днес с разкритията си срещу колегата Евгени Будинов, който бе изгонен от спектакъла "Хъшове" от режисьора и неин съпруг Александър Морфов заради обвързаността си с ГЕРБ. От думите на Врангова става ясно, че Будинов често отсъствал от представления, защото имал други ангажименти, играел и в други спектакли, от които явно изкарвал добри пари.

Поради тази причина за ролята на Мравката, изпълнявана от Евгени, Морфов избрал още един актьор, така че спектакълът да не пада. Според Рени Врангова, която участва в "Хъшове" от премиерата преди 18 години до днес, Александър Морфов се отнасял с разбиране, ако някой актьор го помолел да отсъства от спектакъла, тъй като примерно се снимал във филм.

Самият режисьор през годините често е влизал в постановката, изпълнявайки различни роли. Явно по този начин е подкрепял колегите актьори от една страна, а от друга, е правил всичко възможно представленията да се играят и без тях.

Александър Морфов и "хъшовете". Точно зад режисьора е Евгени Будинов

Ето и целия пост на Рени Врангова във фейсбук:

"Покрай цялата политическа помия, днес се сетих за нещо много обикновено. Гецката, играеше в “Хъшове “ - Мравката. (Валери (Йорданов, б.ред.) играе Бръчков с ангелските крила). Та, Гецката (Евгени Будинов, б.ред) имаше дубльори - двама още преди 10 години, защото той непрекъснато отсъстваше. Или имаше халтура, или снимки, турнета…като депутат идваше още по-рядко, дори си позволяваше да си тръгва половин час преди края на спектакъла, защото имал нещо по-важно.

Финалната сцена на "Хъшове". В средата седнал и вдигнал пушката е Будинов, който бе изхвърлен от Морфов, тъй като по думите на режисьора е "гербаджийски боклук"

Аз побеснявам от такива неща, но…. Сашо… (по-великодушен режисьор в това отношение не познавам, циганката наистина умря) винаги, когато актьорите го помолят за снимки или нещо, от което ще изкарат пари, той ги разбира и прави всичко възможно да помогне, но и да спаси спектакъла.

Хъшовете това би трябвало да помнят. Един ден Мравката с цялата си глупост и гордост казва: “Воеводо, (така се обръща към режисьора), аз не съм като теб социално ангажиран, аз имам финансов проблем, затова съм в политиката, разбери ме! “ Това щяхте да чуете, ако записът не беше прилежно изрязан."

Поредният скандал в Народния театър избухна в неделя, след като в медиите бе разпространено видео, в което Морфов признава, че е махнал Евгени Будинов от спектакъла си "Хъшове" по политически причини. 

„Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме от представлението...” Тези думи на режисьора се чуват по адрес на актьора Евгени Будинов, който дълги години бе част от неговата постановка. Самият Морфов заявява, че Будинов има качества, но не може да бъде част от представлението заради своите разбирания.

Рени Врангова обясни вчера във фейсбук, че видеото е записано от оператор по време на възстановителните репетиции на "Хъшове" през лятото и това се прави по време на всички репетиции. Наскоро обаче директорът Васил Василев изискал всички записи от последни репетиции. Според нея монтираното видео е било спуснато специално от пиар отдела на Народния.                               


На снимката горе: Четата на "хъшовете".
Евгени Будинов е по средата,
а зад него е Рени Врангова