Репортаж на Lupa.bg: "Илиянци" опустя, продавачите избягаха (СНИМКИ)

Актуални новини
15:30 - 12 Март 2020
6474
Репортаж на Lupa.bg: "Илиянци" опустя, продавачите избягаха (СНИМКИ)

Търговският център "Илиянци" опустя, търговците са готови да умрат от глад, но не и да отворят магазините си, видя репортер на Lupa.bg. Страхът от коронавирус накара продавачите да останат по домовете си, вместо да търсят някаква печалба. 

"То е и абсурд да печелиш, откак тръгна информация, че двама тук са болни, хората не смеят да минат дори и извън комплекса", разказва пред Lupa.bg смел продавач.

Всъщност се оказва, че болните изобщо не са работили в "Илиянци", но търговците все пак ги е страх, че в комплекса има много китайци, които можело да са болни.

Търговецът разказа пред медията ни, че колегите му от азиатската държава изобщо не са напускали България от години, но самите те се съмнявали, че техен познат може да ги зарази и изобщо не идвали на работа.

Китайците в "Надежда" пък се оплакват, че откакто тръгна коронавируса, всички българи ги гледали накриво и странили от тях. 

Докато наш репортер разговаряше с човек от "Илиянци", добре маскирани служители на общината пръскаха срещу заразата.

 "Илиянци" е като Виетнам по време на война, каза случаен човек, който гледаше колкото се може с по-бърза крачка да се оттегли от търговския център. Истерията по коронавируса се очаква да нанесе сериозни финансови щети на един от най-евтините и посещавани доскоро комплекси. 

Снимки: Агнес Методиева