Репортаж на Lupa.bg: "Св. Св. Константин и Елена" прилича на Бейрут (СНИМКИ)

Икономика
15:15 - 08 Юли 2020
7382
Репортаж на Lupa.bg: "Св. Св. Константин и Елена" прилича на Бейрут (СНИМКИ)

Сезонът по родното море върви към провал и то стремглаво. Поредното доказателство е един от привлекателните ни курорти - "Св. Св Константин и Елена", видя репортер на Lupa.bg. Улиците над морската ивица и около хотелите са разкопани, наподобяващи много прословутия ремонт на "Графа" в София преди време. Или след бомбардировки по време на война в страна от Близкия Изток.

Бригади извършват усилени изкопни действия, но работниците не си дават много зор, тъй като на този етап нито има курортисти, нито има наплив от тях.

Магазинчетата за сувенири, за бързо хранене и за плажни принадлежности пустеят зловещо, а картинката, особено привечер, прилича на такава от Дивия Запад - вятър, пясък и боклуци, които се шляят из алеите.

"Няма и смисъл да назначаваме хора, тъй като всеки ден заповедите се променят и не знаем какво ще се случи утре. Днес една бройка на заразени, утре друга, след това слагат КПП-та, както преди, и всичко приключва. А персоналът си иска своето - плащаме заплати, осигуровки, предоставяме им спане и храна, а това не е малко перо", коментира пред Lupa.bg съдържател на малко хотелче в "Св. Св. Константин и Елена".

Повечето големи и малки хотели, както и ресторантите, също пустеят в очакване на своите посетители, които ще се престрашат да платят някой друг лев, за да се насладят на родното море.

На плажа всичко е спокойно, хората са малко, има предостатъчно място за социално дистанциране, въпреки че никой не го спазва, особено във водата.

Голяма част от хората са посетители от близките градчета и населени места около Варна и кварталите на морската ни столица. През уикенда пясъчната ивица се пълни повечко, но през делничните дни е спокойно.

Все още няма прословутите разносвачи и продавачи на царевица, крещейки забавни фрази, но на плажа се предлагат чадър или шезлонг срещу скромната сума от 3.00 лева. Но тези, които се възползват, са твърде малко. Повечето предпочитат да бъдат на няколко метра в страни и да се радват на сянката от собствения чадър.

В заведенията, които работят около плажа, цените са повече от приемливи - голяма наливна бира е 2.50 лева, която със сигурност е по-евтино от София. Ракийка можете да пийнете от 1.90 до 3.00 лева за 50 грама, мидите са 6.00 лева, а лавракът - 14.00 лв. за 400 гр.

Традиционните пържени картофки, които вървят много с бирата, са по 2.40. Кафенцето е лев и 40, а основни ястия можете да намерите между 7 и 9 лева. Както се казва - цени народни! Който има възможност, да отпрашва натам, да се наслади на спокойствие и хубаво време.

А, и не на последно място - водата там все още е чиста. "Може би се дължи на теченията, дано не се обърнат срещу нас", комантираха ресторантьори.

Снимки: Lupa.bg