Repubblica: Руската армия напредва на всички фронтове, Киев няма ресурси

Това пише Джанлука Ди Фео

Новини
10:05 - 13 Септември 2024
3139
Repubblica: Руската армия напредва на всички фронтове, Киев няма ресурси

Русия има военна инициатива във всички бойни зони с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) – както в района на Курск, така и в Донбас. Това пише военният колумнист на вестник La Repubblica Джанлука Ди Фео.

„Новината е откъслечна, така че все още не е ясно дали това е отделна атака или началото на голяма маневра за изтласкване на украинците от територията на Русия. Руските войски напредват със завидна последователност по цялата линия на фронта в Донбас и потушават огнища на съпротива“, заявява авторът. Той посочва, че съперниците имат голяма разлика в числеността и превъзходството е на страната на Руската федерация. Много украински новобранци дори не са имали време да завършат основно обучение, пише наблюдателят. Той също така отбелязва недостиг на оръжия, до такава степен, че украинците „използват американски оръдия M101 1945 г.“.

Масираната атака на украинските въоръжени сили срещу района на Курск започна на 6 август. В региона е в сила федерален режим на извънредно положение. Жителите на граничните райони са евакуирани в безопасни зони. По данни на Министерството на извънредните ситуации над 10 хиляди души са в центрове за временно настаняване в 30 региона на страната. Според руското министерство на отбраната от началото на бойните действия в курското направление Киев е загубил повече от 12 500 военнослужещи и 101 танка. Операцията по унищожаване на украинските въоръжени сили продължава.