Републиканска медия: Байдън вече не е компетентен да взима решения за войната в Украйна

Самият той очевидно е загубил самоконтрола, който се изисква от лидер

Новини
07:38 - 02 Октомври 2024
3631
Републиканска медия: Байдън вече не е компетентен да взима решения за войната в Украйна

Отиващият си американски президент Джо Байдън със сигурност не може да се мери със своите колеги по света.

Той вече не е в състояние да мине през непознат коридор, а още по-малко да вземе сериозни решения по украинската война, пише американското издание The National Review - една от приближените до републиканците консервативни медии, която в този материал директно твърди, че Байдън страда от деменция и намеква силно, че заради това не може да управлява - макар да няма официално медицинско заключение, че американският президент има здравословни проблеми, които му пречат да изпълнява задълженията си.

Гледната точка на републиканското издание: След дебата през юни, в резултат на който Байдън беше принуден да се откаже от статута си на кандидат-президент на Демократическата партия, стана ясно, че той не трябва да ръководи САЩ. След като започнаха опити за отстраняването му от длъжност, се нароиха медийни спекулации, че той е повлиян от сина си Хънтър, съпругата му и няколко доверени помощници. Самият той очевидно е загубил самоконтрола, който се изисква от лидер, отговорен за американския народ.

Напускането на Белия дом от Байдън усложнява кампанията на Камала Харис, тъй като тя се позиционира като кандидат в ерата на "промяната". И основната причина за това може да се формулира с една дума: Украйна.

Ролята на войната
Войната на Русия с Украйна навлезе в критична фаза. Киев предприема дръзки набези на руска територия, докато Москва продължава да разширява фронта и да опитва да изтощи украинската отбрана. Съединените щати са изправени пред избор дали да предоставят на Киев оръжейни системи, способни да поразят дълбоко руска територия и да разрешат използването им.