Решават съдбата на убийците на бизнесмена Венцислав Младенов

Севдалин и Марин Боюклиеви пребили до смърт съдружника си заради разкрити злоупотреби

Общество
16:44 - 16 Февруари 2021
1747
Решават съдбата на убийците на бизнесмена Венцислав Младенов

Севдалин и Марин Боюклиеви, арестувани за убийството на бизнесмена Венцислав Младенов в Нареченски бани, днес могат да получат присъди. Бащата и синът са обвинени, че в съучастие умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник.

Младенов имал съмнения за извършени злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Той направил и ревизия, при която установил липсите. Вечерта на 21 март 2018 г. между него и двамата обвиняеми избухнал скандал. Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада се намесил и Марин. Побоят е бил брутален, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.

След това двамата поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон.

Те качили на колата си опакованият труп и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. След това изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите.

Днес баща и син Боюклиеви отново се изправиха пред съда. Делото продължи с разпита на свидетел. Веднага след това, магистратите обявиха делото за изяснено и започнаха съдебната прения.

Пред съда Георги Любенов разказа, че Венцислав често е обядвал при него.

"Споделяше ми, че зарежда вече строящото се заведение с меса, салами и мезета, както и със стока от Македония. Оплака се, че стоката се продава, но пари няма. Последната ни среща бе пак в заведението ми и тогава Венци каза: Хванах ги тези твоите крадци. Визираше Севдалин. Заяви, че ще се разправя с него. Не беше агресивен обаче, не съм чувал да е нападал съдружниците си", каза в залата Любенов.

Припомняме, че на предходното заседание Марин промени показанията си. Обясненията му, коренно си противоречат с трите разпита, проведени в досъдебното производство. Боюклиев – младши пое изцяло вината за убийството и заяви, че баща му няма нищо общо. Причината за промяната била страх от полицията, цитира Трафикнюз.

По време на разпоредителното заседание Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска делото да се гледа по съкратена процедура, но защитата на баща му поиска заседанието да протече по общия ред.