РЕШЕНО: Депутатската заплата - равна на 3 наши

Политика
15:17 - 05 Август 2021
3360
РЕШЕНО: Депутатската заплата - равна на 3 наши

Депутатите приеха новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Работата по правилника започна още вчера, а днес народните избраници се потрудиха с удължено работно време до приемането му.

В правилника са разписани различните процедури в Народното събрание, като тези по начина на водене и други. В правилника е разписано и създаването на постоянните комисии към 46-ото Народно събрание, както и групите за приятелство и постоянните делегации, предаде "Фокус"..

С новия правилник вече резултатът по групи от гласуването, ще излиза автоматично.

Също така председателят на парламента ще може да назначава и освобождава главния секретар на парламента със срок до избирането на председател на следваща легислатура.

Народните представители решиха да получават основно месечно възнаграждение, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, съобразно данни на НСИ.

Основното месечно възнаграждение се преизчислява на всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие.