РЕШЕНО: ГЕРБ реже ПП за кабинет - заради Gemcorp . и ЛУКойл

Няма да позволим у нас да се перат руски пари, твърд е Делян Добрев

Политика
18:30 - 21 Декември 2022
3673
РЕШЕНО: ГЕРБ реже ПП за кабинет - заради Gemcorp. и ЛУКойл

„ГЕРБ няма да подкрепи „Продължаваме промяната“ при съставяне на правителство на малцинството с втория мандат. Те са партия, която говори едно, а върши точно обратното. Казват, че искат евтини горива, а гласуват в защита на „Лукойл“ и техните свръхпечалби. По темата „Джемкорп“ знаем, че се перат пари на руски олигарси. Ние не позволихме това да се случи". Така енергийното острие на ГЕРБ в парламента и ексресорен министър Делян Добрев попари и последните надежди на някои в редиците на ПП, че може да се стигне действително до съставянето на кабинет с втория мандат от "Дондуков" 2. 

Пред Би Ти Ви Добрев се разгневи заради това, че в НС за пореден път се оформила

коалиция на руския петролен гигант, в която този път влизат ПП, заедно с БСП и Възраждане. 

"Те дебатираха по несъществени промени в търговския закон и когато предложих да удължим времето, за да обсъдим свръхпечалбите на „Лукойл“, които да стигнат до хората, веднага лъсна тази коалиция. Те гласуваха „против“ и се разпуснахме още в 14 часа", смутен е Добрев от поведението на депутатите на Кирил Петков и Асен Василев.

Както и Lupa.bg по-рано писа хасковският депутат и на трибуната напомни на "Промяната", че е повдигал цели 18 пъти темата, но не е срещнал никакъв отклик от бившите управляващи.